onsdag, september 29, 2010

Besök hos barnmorskan

Så här ointressant ser jag ut på jobbet... i folkmun även kallad "dagens bild" ;)
Idag var vi hos vår jättesnygga och trevliga barnmorska på MamaMia Karlavägen, allt såg bra ut med då jag nästan konstant har ganska ont i magen fick jag en tid hos läkaren nästa tisdag.
 • Blodtryck: 105/55
 • Magmått: 32 cm
 • Fosterljud: 134 (den har gått ner lite men han kanske sov)
 • Järnvärde: 114 (jag började på 141)

7 kommentarer:

 1. Du kommer säkert få börja med järntabletter om det fortsätter att sjunka, mitt kom ned på 85 tror jag att det var. Men jag har även ett förflutet med väldigt låg järnvärde, som värst låg det på endast 45 och jag blev då inlagd (detta var innan jag blev gravid).

  Rött kött, spenat, broccoli och liknande saker hjälper en del iaf :)

  SvaraRadera
 2. Hmmm..konstigt. Försök igen med http://campadre.se/tipsa/217767

  SvaraRadera
 3. Vi hade också tänkt köpa en moseskorg för första tiden, men så såg jag en crib jag ville ha istället :) jag tror definitivt det är bättre för bebisen att sova i något mindre än en stor spjälsäng den första tiden :)

  förresten, måste fråga, hur har du gjort med kläder? alltså mammakläder, har du köpt mycket sånt eller försöker du göra det bästa av situationen och använda de du kan av dina vanliga kläder? :) du är alltid så snyggt klädd!! Kram på dig :)

  SvaraRadera
 4. Vilket bra järnvärde du har! Jag har under 100 nästan jämt, gravid eller ej ; )

  SvaraRadera
 5. ja verkligen! Men nu harjag bytt till hembakat matbröd istället, det enda jobbiga är att det ska bakas innan man kan få äta det så vad gör man inte en onsdag-kväll, jo bakar... Häftigt.

  SvaraRadera
 6. Jag började med ett järnvärde på 120nånting, får se hur det står när vi ska på första besöket (efter inskrivningen) i oktober, då ska vi nog även mäta magen för första gången :)

  SvaraRadera
 7. Hej, hittade nyss din blogg. Vad mysig <3.
  Ville mest fråga hur personal är på förlossnings avdelningen och mödra i Stockholm.
  Jag är själv på väg att flytta till Östermalm, inte gravid men kommer förhoppningsvis bli en dag. Jag är själv från Skåne =).
  Mvh Christine

  SvaraRadera