måndag, november 29, 2010

Hur känns en värk?

Just nu ligger jag med Anton dinglandes från ena tutten, eftersom jag inte kan somna trots en sömnlös natt så tänkte jag försöka förklara hur en värk känns.

I början känner man knappt värken, det var mer som ett tryck över buken... Lite som att vara väldigt kissnödig. Efter en stund övergick värken till en mer smärtsam tryck (tänk er att ni inte kissat på 24 timmar och ni får extremt ont i urinblåsan). Värkarna början sedan komma allt mer ofta och höll på i ca 1 min, eftersom de enbart gjorde ont under den minuten och släppte direkt efter så var de fortfarande hanterbara. När värkarna var som värst var det ganska illa. Man hade panik över tankten av hur ont det skulle göra och sen när värken kom var det en våg av ren smärta som sköljde över en. Hela ryggen, svanken, buken och underlivet höll på att explodera. Man kunde hugga av min ena arm under en värk utan att jag hade känt det. Det gör så ont att man inte ens kan gråta eller andas, man fryser bara till is. Kroppen vrider sig okontrollerat och det känns som att hela kroppen håller på att slitas isär. Tiden står still och timmar av smärta flyter ihop till en rörig sörja i ens huvud. Jag trodde jag skulle dö eller svimma men kroppen kan tydligen klara så sjukt mycket. Det bästa är att så fort ungen är ute så försvinner all smärta! Det är en sån befriande känsla.

Det här var iallafall så som jag upplevde mina värkar.

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

6 kommentarer:

 1. Vad bra skrivet...så känns det! timmarna flög verkligen förbi utav smärta..HEMSKT

  hoppas ni haft en bra helg :)

  SvaraRadera
 2. sounds good! jag ser framemot det ;)

  SvaraRadera
 3. haha! Åh, vad man längtar! ;-) Bra beskrivning för oss som inte vet, har ingen aning faktiskt trots ett barn (snittades)

  SvaraRadera
 4. för mig var det som mensvärk i ryggen eller som att någon skjutit mig med en hagelbössa i svanken.

  tänk så olika värkar kan vara :)

  SvaraRadera
 5. Nej, nästan lite skumt att han kan komma när som helst känns det som!

  Kul med en förklaring till hur värkar känns, det är ju inte något man vet hur det känns innan direkt. :P

  SvaraRadera
 6. eller så tar man en skön spruta rakt upp i ryggmärgen och skiter i värkarna... Varför ha ont år 2010? EDA rocks!

  SvaraRadera