tisdag, november 30, 2010

Nappflaska från Medela

Nappflaska från meddela, pris: 179kr

Sugdelen ska tydligen efterlikna en vanlig tutte...

Vi tänkte testa att pumpa lite mjölk här hemma och flaskmata det till lillen när vi är på stan och jag inte vill amma offentligt (läs: hala fram tutten bland massor av männinskor). Var på barnbutiken och köpte en häftig nappflaska från Medela, får se om den är så bra som utlovat :)


Medela Calma är en helt ny typ av sugnapp, speciellt utvecklad för att passa flaskmatning med bröstmjölk.


Tekniken bakom Calma bygger på barnets naturliga sugteknik. När barnet ammas och gör en paus för att svälja, förs tungan upp mot gommen och mjölkflödet bromsas. Calma har samma teknik , så att mjölken bromsas upp när barnet pausar för att svälja. Dessutom tillämpar Calma samma vakumteknik som vid amning. Sammantaget gör detta att barnet behåller den naturliga sugtekniken fast det matas med flaska.

1 kommentar:

  1. Ja så nära ändå så känns det så långt bort eftersom det inte känns någonting än!

    Är precis som dig, jag vill INTE amma offentligt, men hur funkar det med att pumpa ut och ta med sig, blir inte mjölken dålig då och måste man värma den? Lite omständigt om man är ute i kylan nu, om mjölken blir iskall. ;)

    Och jag tycker absolut att du ska satsa på beach 2011, det ska jag med, en vältränad och pigg mamma är väll inte så dumt? :D

    SvaraRadera